De Pina Stelvio van Piet

De voorlopig laatste Pina van Piet Beerens voor de rubriek ‘Jouw Fiets‘: een paarse Stelvio uit 1993 met Campagnolo Chorus.

1993 Pinarello Stelvio van Piet Beerens op Italiaanse Racefietsen

“Deze keer voorlopig mijn laatste Pina, een telvio, Pinarello KENS buizenset, 58 cm ct. Afgemonteerd met Campagnolo Chorus groep, tweede generatie Ergopowergrepen voorzien van metalen huis, met massive grepen zonder het knobbeltje van de eerste generatie. Ik heb er voorlopig een stel Shamal wielen in gezet. Eigenlijk kan dit niet omdat deze later, in 95/96 pas zijn gekomen.

Dit is het eerste jaar dat Pinarello de vorken gebruikte met de grote bolle voorvorkkroon. Dit was tevens het begin dat Pinarello eigen buizensets ging gebruiken zoals: 1994 Stelvio/pinarello LOKENS buis, 1996/98 Stelvio KENS buis, 1996/98 Dyna DYNA buis, 1996/98 RADIUS buis, Vuelta 1996/98 ARX buis, 1994/1997 Asolo DOLMEN buis, 1997/2000 Sestriere FORMA buis en 1995/96 Ole ARCHE buis.”



4 reacties op “De Pina Stelvio van Piet

 1. das weer een mooie Hr Beerens,

  die wielen passen er wel goed bij

  heb zelf ook een setje shamals met 8 speed body erop,

  zoek nu een naaf van de eerste serie 9speed zodat ik het wiel geschikt kan maken voor mijn De Rosa neo primato(zie mijn fiets op deze site)

  kunt u mij misschien helpen??

  vr gr

  René Melk

 2. Hallo Rene

  ik heb de Shamals op mijn Gios ( ook te zien op deze site ) omgebouwd naar 10 speed met behulp van een Corima Freehub. Ze waren eerst 8 speed.

  Groetjes

  Jef

 3. pietjepinarello

  Ook deze fiets heb ik van de hand gedaan,hij was voor mij te groot,60 ct,precies de maat die Erik Boelen zocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *