De Bianchi SL van Piet

Verzamelaar Piet Beerens stuurde zijn Bianchi Superleggera uit 1977 met Campagnolo Super Record in voor de rubriek Jouw Fiets.

Bianchi Superleggera 1977 van Piet Beerens op Italiaanse Racefietsen

“Deze keer een fiets van een van de oudste frame bouwers uit Italië, namelijk een Bianchi Superleggera uit 1977. Het frame komt uit de BRD via Ebay. De onderdelen, een deels door Bianchi gegraveerde Campagnolo 1e generatie Super Record groep, inclusief de Olympic remhendels heb ik wereldwijd verzameld. In de catalogus van 1985 en 1986 zijn deze remhendels nog steeds gemonteerd op de topmodellen, Super Corsa 1982, Superleggera 1982, Specialissima X3 1984 en 1985.

Het framenummer, links in de zadelpen 11.9 en rechts in zadelpenlug 877, geeft mij geen enkele indicatie wat nu exact het bouwjaar is, dus moet ik het doen met de gegevens van de verkoper. Als er soms iemand is die hier wel in thuis is, en ik er naast zit had ik dit gaarne geweten.

Ik heb nog nooit op deze fiets gereden en zie hem dan ook als een prachtig verzamelobject dat bij de verzamelaar gevoelens losmaakt. Denk bijvoorbeeld eens aan Gimondi, Coppi en aan het profteam van Bianchi-Piaggio van 1953 tot 1978 met o.a. Stefano Lanconelli, Erik Pedersen, Alexsandro Pozzi , Gianbattista Baroncelli, Silvano Contini, Aldo Donaldelli, Allessandro Paganessi, Serge Parsani, Tommy Prim, Alf Segerssal en Ennio Vantti. Als ik het hele palmares van deze ploeg moet vermelden kom ik toch menig a-viertje te kort.”7 reacties op “De Bianchi SL van Piet

  1. Nog nooit mee gefietst? Dat is als met een mooie vrouw getrouwd zijn en nooit sex met haar te hebben :-)

    Om te vookomen dat de fiets op zolder wegkwijnt wil ik er wel een keer L’Eroica mee rijden :-)

  2. pietjepinarello

    Jammer,wegens plaatsgebrek is deze Bianchi in andere handen overgegaan,hij staat nu bij een liefhebber die vroeger op het zelfde type gekoerst heeft,maar hij heeft toch 3 jaar moeten wachten voordat ik hem de fiets verkocht,ik wens hem bij deze veel plezier met de fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *