Piet’s Pogliaghi 7144

Uit de omvangrijke collectie van Piet Beerens: de Pogliaghi 7144, Campagnolo afgemonteerd, voor de rubriek Jouw Fiets op dit blog.

Pogliaghi 7144 van Piet Beerens op Italiaanse Racefietsen

“Dit is een fiets van Sante Pogliaghi uit Milaan. Ik heb hem via Ebay in Italië gekocht. Hij was niet om aan te zien omgebouwd tot wegfiets (inclusief bidonhoudernokjes, kabelgeleiding en zelfs de achterpatten had men veranderd. De boven- en onderbuis waren gedeukt.

Ik heb contact opgenomen met framebouwer en hersteller Jan Weymans in Mechelen, België (Neerweg 1, 2800 Mechelen Tel. 032.15.27.17.99). Hij heeft het frame weer helemaal in orde gebracht inclusief twee nieuwe buizen en nieuwe achterpatten, samen met het spuitwerk voor €250,00. Het is een vakman die voor een redelijke prijs een frame kan herstellen. Achtien jaar geleden heeft hij voor mij een Frechi die opgestuikt was voorzien van twee nieuwe buizen en het frame twee centimeter verlengd. Zelfs na verlenging had het frame nog een wielbasis van 98 centimeter, maar dat terzijde.

Om terug te komen op de Pogliaghi. Ik heb hem afgemonteerd met Campagnolo onderdelen. Crankstel 151, steek met een kettingblad met aan de binnenzijde een versteviging, zadelpen en pedalen, FB hoogflensnaven met Champignon Medaille velgen (270 gram per stuk) en een Titan luxe stalen stuurpen. Het stuur is helaas jonger maar dit kan nog veranderen. Brooks zadel. De fiets is 61 cm. ct gemeten en weegt compleet 8610 gram.

De volgende Pogliaghi’s (8075 produktie 1968, 9102 produktie 1969, de fiets van Jan Harings (etappewinst Vuelta), 9411 produktie 1971, de fiets van prof/amateur Frans Creuwels, 11490 en de fiets van Frans Evers, amateur uit Linne, produktie 1977) zullen later de revue passeren. Ook heb ik nog een Pogliaghi vervaardigd door de gebroeders Basso onder licentie van Sante Pogliaghi.

In de frame’s van Sante stond een framenummer plus de letters PSM ingeslagen, Pogliaghi Sante Milano, of italcorse. Bij de Basso Pogliaghi’s alleen het framenummer. De mijne heeft het nummer 13202 produktie 85/86. Maar dat dus voor een andere keer.”

Vandaag getraind:

38 km. | 31,8 gem. | hard

http://ow.ly/4adfc3 reacties op “Piet’s Pogliaghi 7144

  1. Wauw dit is nog eens restaureren. Pracht fiets die z’n originele klasse niet heeft verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *