De Passoni van Roger

Roger Tummers uit Geulle stuurde zijn Passoni on voor de rubriek Jouw Fiets. Een zeer fraai ‘monster’ zoals hij hem zelf noemt. 

Passoni van Roger Tummers op Italiaanse Racefietsen

Roger over zijn fiets:

“Hierbij dan de eerste Passoni uit deze rubriek. Ik heb mijn Nero XL in december 2009 besteld en in maart 2010 was ‘ie klaar. Het was het wachten meer dan waard. Ik had toen mooi de tijd om passende componenten erbij te zoeken en enkele componenten (stuurpen/bocht) te laten aanpassen naar mijn smaak.

Ik zou eigenlijk een Pinarello Dogma krijgen die had ik besteld nadat ik gecrashed was met mijn Cervelo. Maar toen ik bij Jos Feron kwam om te vragen hoe het stond met de Dogma, nam hij me mee naar achter in de zaak. En toen gebeurde het: liefde op het eerste gezicht, want daar stonden vijf Passoni’s uitgestald. Dit was de max, die moest ik hebben!

Na een uurtje of anderhalf met Danillo (medewerker Passoni) gesproken te hebben over de mogelijkheden was ik overtuigd: de Dogma was van de baan ik moest en zou een Passoni hebben. Had alleen nog geen idee wat zo’n framepje nou moest kosten…

Na wat onderhandelen met Jos Feron over de prijs wist ik dat het een handbuilt Nero XL zou moeten worden en geen productie Dogma. Snel naar huis om mijn vrouwtje te overtuigen van de noodzaak hiervan en de toch wel behoorlijke meerprijs. Zo zie je maar: toeval bestaat niet ik was op het juiste moment op de goede plek!

Na een goede 8000 km gereden te hebben op dit monster wil ik geen ander meer. Dit is met geen enkel ander frame te vergelijken en heb er toch al wat gehad!”

De afmontage van deze Nero XL:

 • Wielen: Leightweight
 • Groep: Campagnolo  Super Record
 • Quick releases: Leightweight
 • Tubes: Veloflex
 • Zadel: AX
 • Zadelpen: AX
 • Bidonhouder : AX
 • Stuur: Deda presa
 • Stuurpen: Deda zero
 • Pedalen: Time rxs


19 reacties op “De Passoni van Roger

 1. nero,noir,black,zwart kan toch zo mooi zijn!

  passoni maakt echt passie.

  veelsucces met dit raspaard.

 2. erg saai voor zoveel geld…niet eens met de nieuwste campa groep

  gewoon belachelijk als je weet wat carbon kost..kunstmatige prijs

  er zijn zeker net zo goede en misschien wel betere fietsen voor veel minder geld ! ga maar eens naar een echte tweewielerbeurs in friedrichshafen..dan zie je veel meer dan bij een fietsenwinkeltje

 3. Beste Frosco,

  In mrt 2010 had je nog geen SR 2011, wel even goed lezen voordat je commentaar geeft.

 4. Frosco,

  Wel even goed lezen in mrt 2010 is er nog geen SR 2011 te krijgen,smaken verschillen gelukkig maar anders reed eenieder op dezelfde bike.

 5. …en daarbij komt ook nog eens dat deze fiets niet van carbon is, maar van titanium, Frosco. Duur zijn ze wel maar dat is toch wel voor 95% gerechtvaardigd, naar mijn idee. Exclusief, handgemaakt, afgewerkt tot in de perfectie en een levenslange levensduur. Wat wil je nog meer! Gewoon en topfiets!

 6. Frosco is gewoon Jaloers !

  Dit is een absolute topfiets,mae elk detail met zorg uitgezocht !

  veel fietsplezier ermee !

  ps: wat weet hij ?

 7. Het is geen superlichtgewicht met zijn 6310gr,dan had ik voor Parlee gekozen moest ik een superlichte bike willen laten bouwen.

  Eerst nog en paar jaartjes van dit monster genieten en dat bevalt prima tot nu toe,rijdt geweldig elke km is genieten op deze fiets

 8. Ik heb op al heel wat fietsen gereden waaronder mijn laatste nu een cervélo R3SL is maar dit is toch ook een toppertje qua uistraling, temperament en karakter! Qua rijdkwaliteit weet ik natuurlijk niet want heb er nog nooit opgereden. Dat kan Roger beter vertellen hier…:)!

 9. Nou Guido, volgens mij gaat het hier toch wel om carbon exemplaar. Passoni maakt veel titanium, maar de fiets van Roger is dacht ik van carbon… en ja: Passoni is Italiaanse emotie tot kunst verheven. Daar kan zelfs mijn Gios niet tegen op! De fiets van Roger had wat fleuriger gemogen met wat rode of witte accenten wat mij betreft.

 10. Hoi,

  Het is idd een carbon frame met titanium BB en achterpadden.

  @harry met de Passoni bewust gekozen voor de stealh look heb nog een De rosa King staan die is al wit/rood/zwart en om nu twee fietsen in dezelfde kleuren te hebben.

  Groet Roger

 11. Raymond Tijssens

  Geweldige fiets, kom ook vaak bij Jos Feron, goede zaak en goede service. Heb zelf een Ciocc van hem.

 12. Andre van Wijk

  Ik denk dat dit mij ervan overtuigd heeft om ook een Passoni te kopen, al zal het dan een Top Force worden.

  Het prijsverschil met een Dogma of C59 is dan wel een kleine 2000 euro maar op zo’n bedrag moet je daar niet naar kijken.

  Dit is puur emotie.

 13. een hele mooie fiets ik denk een van de mooiste fietsen die uit italia komen die fiets daar kun je de passie van af zien stralen

  een egt wieler liefhebber weet dat de fiets van titanium is gemaakt en niet van carbon he frosco egt een mooi plaatje wat een monster ik kan blijven vertellen over deze fiets ik zit gewoon te kwijlen achter de pc prachtig zoon fiets een passoni love te bike

  8000kilometer mee gereden en ik denk zo dat er nog eens 8000bij komt veel succes met de mooie monster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *