De Ferremi van Sjoerd

Sjoerd Houweling stuurt zijn fraaie Ferremi in voor de rubriek Jouw Fiets. Het is de tweede racefiets van dit merk in de rubriek

Ferremi van Sjoerd Houweling op Italiaanse Racefietsen

“Ik kocht mijn Ferremi in maart 2006 toen hij op de website van een bekende Amsterdamse wielerzaak (Presto) bij ‘occasions’ vermeld stond. Tot mijn verbijstering kostte de schitterende fiets €250,- ! Bijna nog minder dan het bedrag dat je soms voor een slechte tweedehands stadsfiets betaalt. Als liefhebber van de ‘vintage’ Italiaanse racefietsen kon ik niet wachten om hem op te halen. De verkoper zei dat er geen vraag naar was: zijn klanten vonden hem te ouderwets. Ik was bijna geschokt door die mededeling.

Giorgio Ferremi was een framebouwer uit Riva, de noordelijkste plaats aan het Gardameer. Mijn Ferremi is opgebouwd met Columbus-buizen en afgemonteerd met de complete C-Record groep van Campagnolo, inclusief de roemruchte Delta-remmen. Vooral deze remmen trekken onderweg veel bekijks. Het frame is op diverse plaatsen gegraveerd met de letter F. Ik denk dat de fiets dateert uit begin jaren ’90. Velgen zijn van Campagnolo en Mavic. Stuurpen en stuur: Modolo.”

Lees ook deze berichten over Ferremi op dit blog.3 reacties op “De Ferremi van Sjoerd

 1. Goeie spot en nette prijs maar het is geen Record C

  Veren op de rem zitten achter het remhuis. Bij Rec C zitten ze IN het huis.

  Vijfpoot crankstel. Bij Rec C zit de 5e poot achter de crack.

  Ik zou overigens wel blij zijn met dit fietsje. Bordeuax rood metalic laten spuiten. Chrome mooi oppoetsen.

  Paar passende pedalen (pista’s staan ook goed) erop en een paar klassieke bandjes.

  Heb je toch een niet alledaagse klassieker!

 2. Hee Sjoerd, het is een prachtfiets. Ik denk dat de reactie van Gerard juist is. Bij nader inzien lijkt mij je fiets afgemonteerd met de Croce d’Aunegroep van Campagnolo (behalve de pedalen natuurlijk).

  Die groep kwam eind jaren 80 op de markt.

  Sportieve groet.

 3. Hallo Sjoerd,

  Giorgio Ferremi woonde niet in Riva maar in Saló. ca 40 km zuidelijker

  Ik ben met mijn Ferremi die ik bij Kersten heb gekocht wel eens bij hem geweest.

  Ik ben er drie weken geleden nog langsgekomen maar er zit nu een gewone fietsenzaak.

  Groetjes,

  Ronnie van de Laar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *