De Legnano van Ingmar

IR lezer van het eerste uur Gerard van Dongen stuurde de Legnano van Ingmar de Weijer uit Hilversum in voor de rubriek Jouw Fiets

Legnano van Ingmar de Weijer op Italiaanse Racefietsen

Ingmar de Weijer en zijn Legnano op Italiaanse Racefietsen

“Deze fiets gaat Ingmar gebruiken om op 3 oktober L’Eroica mee te fietsen. L’Eroica is een historische fietstocht door Toscana. Je hebt de keuze uit 38, 75, 135 en 205 km. Ingmar rijdt samen met mij, zijn fietsmaatje Gerard (van de jubileum Coppi waar ik eerder over schreef – gvda) de 205 km. De 205 km is een zeer zware rit met 4000 hoogtemeters en 112 km strade bianche. Onverharde steenslagwegen die voor stof of blubber zorgen. Op de twee lange afstanden is een oude klassieke fiets verplicht om aanspraak te maken op een plaats in het Albo D’Oro.

Ingmar heeft zijn keuze voor dit jaar op een oude Legnano laten vallen vanwege het Coppi jubileum jaar. We kennen Coppi natuurlijk allemaal van Bianchi maar het was toch echt Legnano waarop Fausto zijn profcarrière begon. Jarenlang behoorde Legnano tot een van de topmerken en had vele jaren een profteam en grote renners onder haar hoede. Fondriest is een van de laatste kampioenen die op een Legnano een groot succes heeft behaald. Het merk is inmiddels overgegaan naar Bianchi.

Ingmar heeft met de Legnano getest tijdens de retro ronde van Vlaanderen en toen bleek dat er nog wat opknapwerk was. Zadel, linker crank, remblokken, zadelpen, bladboutje, derailleurs, pedalen moesten allemaal “op de schop”. De fiets is inmiddels klaar en eind september reist Ingmar naar Toscana af om de klus te klaren. Uiteraard in een bijpassend wollen trui.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *