Groot Verzet

Gisteren kon je kennismaken met Cyclemeter. De routes die je daarmee rijdt kun je op Grootverzet.nl delen met andere fietsfanaten.

Groot Verzet op Italiaanse Racefietsen

Het toevoegen van gereden fietsroutes aan Groot Verzet werkt heel eenvoudig. Het is slechts een kwestie van het invoeren van een url van een route die je aan je eigen Google Maps hebt toegevoegd.

Dit doe je nadat je deze route daar geparkeerd hebt via de Cyclemeter app voor de iPhone of de MyTracks app van Google voor Android telefoons (aan het plaatsen van Garmin routes wordt gewerkt).

Zo kun je op die manier bijvoorbeeld zien dat ik vandaag een mooie tocht van 94 kilometer heb gemaakt.

Je maakt daarvoor eerst een gratis account aan op Groot Verzet en vanuit je eigen profielpagina kun je dan deze Google Maps url’s toevoegen aan de site.

Jouw route, desgewenst voorzien van een persoonlijke beschrijving is vervolgens voor alle gebruikers van de site te raadplegen. Op die manier kun je op een leuke wijze inspiratie voor nieuwe fietstochten opdoen.

Groot verzet is een initiatief van Albert Skibinski, fietsliefhebber en ‘Merge en Drupal Architect’. Albert op zijn site:

“Deze site is een particulier initiatief en heeft als doel om te bekijken of er behoefte is binnen de Nederlandse racefiets community voor een plek op het web met deze sport als gemeenschappelijke factor. Of je nu een goed-weer-fietser bent of een semi-professional, het gaat erom dat je op een leuke manier je passie voor wielrennen kan delen.”

Alhoewel Groot Verzet nog in ontwikkeling is werkt de site al heel behoorlijk. De komende tijd worden er nog meer functies toegevoegd, waaronder een rangschikking van grootste kilometervreters en een medaillesysteem.

Al met al een hele mooi nieuw initatief en een welkome, Nederlandstalige aanvulling van fietssites op het web. Ik zou zeggen, probeer het eens uit, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Groot Verzet: http://grootverzet.nl

Share

Pin It


1 Reactie op “Groot Verzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *