De Röllmar van Pieter

Pieter van den Hoogen uit Breda mailde een uitbreiding op de merkenlijst door: het Duitsklinkende merk Röllmar dat toch écht Italiaans is.

Röllmar op Italiaanse Racefietsen

Zelf heb ik over dit merk op internet helemaal niks kunnen vinden. Gelukkig heeft Pieter zelf nog wat summiere informatie:

“Deze fiets kreeg ik 25 april van een clubgenoot van mij die deze fiets van de maker zelf in Noord Italië had gekocht. De naam klinkt niet erg Italiaans maar komt uit het gebied waar men Duits spreekt (Bolzano). De fiets is zeker 40 jaar oud. Het betreft een uiterst zeldzame veldritfiets uitgerust met een Dura Ace achterderailleur, moet een van de eerste zijn. Hij heeft geen voorderailleur. De achterderailleur wordt bediend met een shifter aan het einde van de stuurbuis, ik denk dat dat iets zeer revolutionairs was in die tijd. Ik vind het een supermooi fietsje. De sticker “Made in Italy” laat aan duidelijkheid over land van herkomst niets te wensen over. Hij moet overigens nog gerenoveerd worden…”

Bekijk ook de Faggin van Pieter in deze rubriek.1 Reactie op “De Röllmar van Pieter

  1. Prachtige fiets Pieter,maar als je dan toch zo’n mooi zeldzaam exemplaar bezit,laat dan ook middels foto,s alle details duidelijk zien,je kunt op deze site zoveel foto’s toevoegen als je zelf wild.

    Dan kunnen we met z’n allen kwijlen.

    Mfg Piet Beerens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *